Wij maken graag mooi en puur ijs, waar mogelijk met ingrediënten van biologische en/of duurzame afkomst.

Ingrediënten

De melk die wij gebruiken bij de bereiding van ons ijs komt uit eigen regio van boerderij De Boersberg te Doorwerth, waar we dagelijks verse weidemelk halen.

Daarnaast veredelen wij ons roomijs met Guernsey boter. Guernsey boter komt van Guernsey raskoeien, vernoemd naar hun woonplaats: het kanaaleiland Guernsey. De boter heeft een hoog caroteengehalte, een hoog vetpercentage en is rijk aan mineralen en proteïnen. Perfect voor allen die zich willen onderscheiden in het maken van sauzen, purees, patisserie, ijs of chocola. Slechts een tiental ijssalons in Nederland hebben het exclusieve voorrecht deze boter te mogen gebruiken.

Maar ook de andere ingrediënten die wij gebruiken bij de bereiding zijn waar mogelijk van biologische en/of duurzame afkomst. We gebruiken veel mooie eerlijke producten en willen ons hiermee onderscheiden. Zo werken wij met 100% pure hazelnootpasta van De Hazelarij en verwerken wij uitsluitend echt fruit in ons ijs met fruitsmaak. Ons vanilleijs maken wij nog met echte vanillestokje en zelfs ons smurfenijs kleuren wij met de natuurlijke kleurstof spirulina.

Naast ons gewoon bijzondere ijs op melkbasis maken wij ook zelf melkvrij sorbetijs in diverse smaken. We variëren in de smaken die we aanbieden, met verschillende ‘vaste smaken’ en een aantal ‘wissel-smaken’. Zo hebben wij, met de kruidkoekmix van de Renkumse molen het Renkums Molenijs bedacht. Bekijk het filmpje »

Allergenen

Bekijk onze allergenenlijst (pdf)

Onze allergenenlijst is met zorg samengesteld. Alle smaken ijs worden echter bereid in dezelfde ruimte waarbij, ondanks alle zorgvuldigheid, kruisbesmetting mogelijk is.